středa 29. července 2020

MODLITBA PŘI ZAPALOVÁNÍ OHNĚ


Tímto článkem pokračuji ve zveřejňování modliteb a zaříkadel, jež ve své pohanské praxi nejčastěji používám. Tato modlitba, která se pronáší při zapalování ohně nebo svící, není mým výtvorem. Pochází z autorské dílny pohanského společenství Brothrjus Wulfe a používá ji například čarodějka Linda Dragonari.

Zapaluji posvátný oheň
očisty a stvoření
První tajemství
a poslední milost
Nechť je plamen oživen plamenem
Nechť nám jeho světlo září na cestu
Nechť posvátný plamen naší víry znovu povstane
Aby zalil Midgard
svým životadárným svitem

Já jsem si modlitbu pro své účely trochu upravil. Závěrečný apel na to, aby plamen naší víry zalil Midgard mi totiž připadal příliš "misijní" a tak raději říkám : "Nechť nám jeho světlo září na cestu a jeho odlesk zasvítí do všech devíti světů."
Jinak se mi modlitba moc líbí a říkám ji při každém zapalování svící na oltáři, ale také třeba i při zapalování svíčky v aromalampě. Oheň je posvátný a je dobré si to třeba i touto formou připomínat.
Na závěr přidám jako bonus ještě krásnou modlitbu, kterou ráno při zapalování ohně v domácím krbu pronášeli keltští křesťané. Tato modlitba pochází z knihy Keltský rok od Shirley Toulson. Modlitby prvních keltských křesťanů si v sobě zachovaly jakési pohanské kouzlo starých časů a často znějí spíše jako zaklínadla. Kniha Keltský rok je podobných modliteb plná, takže komu se bude tato ukázka líbit, může se pokusit knížku sehnat.

Požehnáno buď zažehnutí ohně.
Dnešního rána zažehnu svůj oheň
S pomocí nejsvětějších andělů nebeských,
S pomocí Ariela nejmilostivějšího
S pomocí Uriela s miriádou kouzel,
Bez zloby, zášti či závisti,
Bez strachu, bez obav ze svých bližních.
Zaštítěn Nejsvětějším Synem Božím
Bez zloby, zášti či závisti,
Bez strachu, bez obav ze svých bližních,
Zaštítěn Nejsvětějším Synem Božím.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčastěji čtené