úterý 4. srpna 2020

DUCH BRAMBOROVÉHO KNEDLÍKU Z PRÁŠKU




Duch bramborového knedlíku v prášku - to je název, co? Asi jste zvědaví co z toho nakonec vyleze. Ti, kteří čtou tento blog pravidelně jistě vědí, že na duchy věřím a to dokonce nejen na duchy lidí, ale i na duchy zvířat, stromů, kamenů apod. Ale duch bramborového knedlíku? Nehráblo už tomu Mikymu úplně?
Vezměme to všechno pěkně po pořádku. Slyšeli jste už někdy o fenoménu Orbs? Jsou to takové ty světelné koule, které se zničehonic občas objeví na nějakém snímku. První kdo na tyto úkazy upozornil byli lidé fotografující záhadné obrazce v obilí. Když na některých svých snímcích piktogramů tyto podivné průhledné koule světla objevili, hned nadšeně přišli s teoriemi o záhadných energiích, světelných bytostech apod. Mnoho lidí skutečně věří, že světelné koule (orbs) jsou inteligentními bytostmi, nebo duchy a dokládají toto své tvrzení poukazem na to, že orbové se často objevují na fotografiích míst, jako jsou hřbitovy, posvátné jeskyně, místa konání rituálů apod.
Musím s hrdostí říct, že se mi orbs a podobné úkazy už také několikrát podařilo vyfotit. Jednou to bylo v koruně prastaré Holubovy lípy ve Vlásenici a jindy zas při sbírání kopřivy, krátce po tom, co jsme se s Maruškou k bylinám modlili a nabídli jim oběť. Hádejte, kde se mi ale podařilo vyfotit orbs nejčastěji a zdaleka ty nejkrásnější? Nevíte? Dáte se podat? Na punkových koncertech! Pokud jsou orbs nějaké bytosti, pak musím říct, že strašně ujíždí na punkové hudbě. 😉

Světelné koule v koruně prastaré lípy.

Orb vyfotografovaný při sbírání kopřiv.

Orbs při vystoupení punkové kapely Volant.

Krásný orb před obličejem baskytaristy skupiny Punk Floid.

Vysvětlení je ale mnohem prostší. Orbs jsou ve skutečnosti prachové částice a jiné smetí ve vzduchu, od něhož se odrazí blesk fotoaparátu, sluneční paprsky, nebo jiný zdroj světla. V chumlu lidí pod pódiem na rockovém koncertu je obyčejně ve vzduchu prachu habaděj. Nevěříte? Stále si myslíte, že jsou na těch fotografiích duchové? Můžete tedy učinit pokus. Sfoukněte ze staré skříně trochu prachu a pak udělejte snímek s bleskem. Možná se vám to nepovede hned na poprvé, ale nakonec se vám na snímcích určitě nějaký orb ukáže. Já jsem to prubnul dneska dopoledne, když jsem dětem připravoval bramborové knedlíky z prášku. Při přesypávání prášku do misky jsem třikrát zmáčkl spoušť a na prostředním snímku jsem skutečně zachytil krásného "ducha" bramborového knedlíku.

Duch bramborového knedlíku v prášku.

Nechci určitě nikomu brát jeho víru a nadšení. Někteří lidé tvrdí, že zdaleka ne všechny tyto vyfotografované úkazy lze vysvětlit prachovými částicemi a je samozřejmě možné, že za některými snímky je mnohem víc. Myslím ale, že i duchovně orientovaný člověk by si měl uchovat zdravý rozum a neskočit hned na všechno.


Úvodní snímek orbs na hřbitově ze stránek : http://www.greatdreams.com/orbs/orbs_of_light.htm

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčastěji čtené